Home » Zware en pijnlijke benen

Zware en pijnlijke benen

Zware en pijnlijke benen zijn een chronische en progressieve pathologie die 1 op 3 mensen treft. 57%* is er zich bovendien niet van bewust. Deze ziekte treft 17 miljoen Fransen*, waarvan 70% vrouwen. De levenskwaliteit van mensen die aan zware benen lijden, wordt daardoor aangetast, zowel op lichamelijk als psychisch vlak.

*Ifop studie, “De Fransen en hun benen”, uitgevoerd door Sigvaris groep, april 2020

Verwante video’s

Onze video’s helpen u te begrijpen hoe u onze producten moet gebruiken om een slechte bloedcirculatie op de juiste en meest doeltreffende manier te behandelen.

Verwante FAQ

Om uw vragen over zware en pijnlijke benen te beantwoorden, volgen hier enkele vragen/antwoorden. Aarzel niet om ons een e-mail te sturen (paingone@distec.be) als u nog andere vragen hebt, wij zullen proberen u zo goed mogelijk te antwoorden.

 • Welke andere symptomen gaan gepaard met zware en pijnlijke benen?

  Zware en pijnlijke benen gaan vaak gepaard met andere symptomen, zoals: tintelingen, gezwollen voeten en enkels, krampen en oedeem. In sommige gevallen hebben mensen die last hebben van zware en pijnlijke benen spataderen op hun benen. Deze symptomen kunnen soms meer uitgesproken worden, vooral aan het eind van de dag, bij lang staan of bij warm weer.

  Bepaalde veranderingen kunnen helpen om de symptomen te verlichten en om te voorkomen dat uw aandoening erger wordt.

 • Wat veroorzaakt zware en pijnlijke benen?

  Zware en pijnlijke benen kunnen het gevolg zijn van veneuze insufficiëntie. De kleppen (kleine ventieltjes) kunnen namelijk voorkomen dat het bloed terugstroomt naar het hart. Deze stagnatie van bloed in de benen veroorzaakt het gevoel van zware benen.

  Er zijn veel factoren die een slechte bloedcirculatie kunnen veroorzaken, met zware en pijnlijke benen als gevolg. Een onevenwichtige levensstijl, ongezonde en weinig gevarieerde voeding (roken, alcohol, …) en lichamelijke inactiviteit maken deel uit van de lijst van factoren die zware en pijnlijke benen veroorzaken.

 • Wat zijn de oplossingen om zware en pijnlijke benen te verlichten?

  Om zware en pijnlijke benen te vermijden, volgen hier enkele tips:

  Wandel dagelijks minstens 30 minuten, om de beenspieren te mobiliseren en het bloed te laten stromen;

  Leg de benen hoger om de bloedtoevoer naar het bovenlichaam te bevorderen;

  Gebruik Paingone Fllow gedurende 20 minuten per dag om het bloed weer te laten stromen, dit zal helpen uw pijn te verminderen en u weer beweeglijk te maken.

 • Hoe verlicht Paingone Fllow op natuurlijke wijze zware en pijnlijke benen?

  Paingone Fllow is de nieuwe bloedsomloopstimulator die door Paingone is ontwikkeld. Dit is een belangrijke medische innovatie om de bloedcirculatie te verbeteren en zware en pijnlijke benen op een natuurlijke manier te verlichten.

  Dit medische apparaat maakt gebruik van elektromusculaire stimulatie (EMS) om de beenspieren te activeren. Het samentrekken en ontspannen van de spieren bevordert de bloedcirculatie en doet het bloed terugstromen naar het hart. Paingone Fllow verbetert uw bloedsomloop in slechts 20 minuten gebruik per dag.

  Paingone Fllow heeft 150 intensiteitsniveaus en 25 geoptimaliseerde golfvormen om zich aan te passen aan de individuele behoeften en om de effectiviteit van elke sessie op lange termijn te verhogen.

  Met de Paingone Fllow TENS elektroden kunt u andere pijnlijke gebieden gelijktijdig of afzonderlijk van uw Paingone Fllow sessie verlichten. Met de Arthro-Fllow elektroden kunt u uw knieartrose verlichten.

  Ontdek onze verschillende Paingone Fllow aanbiedingen.

  Artsen en gebruikers zijn reeds overtuigd van de doeltreffendheid van Paingone Fllow en bevelen het aan, aan allen die lijden aan zware en pijnlijke benen. Ontdek hun mening hier.

Paingone Warriors


Anita B

“We hebben het vanmiddag ontvangen. Het werk erg goed tegen pijn in mijn pees.”

Anita B

Catherine C

“Verlicht mijn pijn aanzienlijk.”

Catherine C

Chantal L

“Zeer eenvoudig in gebruik en pijn sterk verminderd.”

Chantal L

Weet u nog niet wat u nodig hebt?

Of bel ons vandaag nog op
het nummer +32 67 87 48 00