Home » Rugpijn

Verlicht uw rugpijn

Rugpijn wordt beschouwd als ‘de ziekte van de eeuw’ en treft bijna 10%* van de wereldbevolking. Op lange termijn kan invaliditeit het belangrijkste gevolg zijn van deze pathologie. Rugpijn kan verschillende vormen aannemen: lumbago, hernia, ischias, rugpijn, enz.

*https://www.sciencesetavenir.fr/sante/10-de-la-population-mondiale-concernee-par-le-mal-de-dos_19089

Verwante video’s

Onze video’s helpen u te begrijpen hoe u onze producten moet gebruiken om uw rugpijn op de juiste en meest effectieve manier te behandelen.

Verwante FAQ

Om uw vragen over rugpijn te beantwoorden, volgen hier enkele vragen en antwoorden. Aarzel niet om ons een e-mail te sturen (paingone@distec.be) als u nog andere vragen hebt, wij zullen proberen u zo goed mogelijk te beantwoorden.

 • Wat veroorzaakt rugpijn?

  Rugpijn kan worden veroorzaakt door verschillende factoren zoals stress, een slechte houding, slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging, enz.

  Andere vormen van rugpijn kunnen worden veroorzaakt door problemen met gewrichten, botten en ook door artrose. Deze redenen houden meestal verband met een breder medisch probleem, zoals een hernia, ischias, lumbago, enz.

  Daarom is het belangrijk goed geïnformeerd te zijn over hulpmiddelen en vooral professioneel advies in te winnen.

 • Wat zijn de symptomen van rugpijn?

  Volgens studies* krijgt 80% tot 90% van de mensen ten minste eenmaal in hun leven te maken met rugpijn. Het is wereldwijd een zeer slopend probleem voor de volksgezondheid.

  De symptomen worden gekenmerkt door plotseling optredende of progressieve pijn. De intensiteit van de pijn varieert van persoon tot persoon. Ze kunnen van een paar dagen tot een paar maanden duren. Bepaalde lichamelijke inspanningen of houdingen kunnen de aandoening verergeren.

  Rugpijn kan worden veroorzaakt door verschillende pathologieën (hernia, lumbago, rugpijn, enz.).

  De gevolgen van rugpijn kunnen divers zijn en mensen dagelijks invalide maken. In geval van aanhoudende pijn kan een chirurgische behandeling worden overwogen.

  *www.ecoledudos.org

 • Wat zijn de behandelingen voor rugpijn?

  Er zijn niet-medicinale oplossingen die effectief kunnen zijn:

  • Het masseren van de rug met een ontspannende olie kan rugpijn verlichten;
  • Zelf-ontspanningsmethodes zoals sofrologie, zelf-hypnose, meditatie, yoga…
  • Neem een goede houdingen aan
  • De elektrische stimulatie-impulsen die door onze verschillende apparaten worden gegeven. De transcutane elektrostimulatie (TENS) die door deze apparaten wordt toegepast, maakt een snelle, effectieve en medicijnvrije verlichting van rugpijn mogelijk. Ons Paingone Aegis apparaat is speciaal ontworpen om rugpijn te verlichten.

Paingone Warriors


Bianca R

“Ik gebruik de Paingone regelmatig als ik lage rugpijn heb. De pijn verdwijnt na enkele minuutjes nagenoeg volledig en dan ben ik enkele uren pijnvrij.”

Bianca R

Catherine C

“Verlicht mijn pijn aanzienlijk.”

Catherine C

Chantal L

“Zeer eenvoudig in gebruik en pijn sterk verminderd.”

Chantal L

Weet u niet wat u nodig hebt?

Of spreek met
onze experts op +32 67 87 48 00